Ga naar de inhoud

Mesologie

Wat is mesologie®?

Mesologie ® is een functionele geneeswijze waarbij kennis uit de reguliere geneeskunde wordt gecombineerd met inzichten uit verschillende, vaak zeer oude natuurgeneeswijzen.
Mesologie® is een aanvulling op de reguliere geneeswijzen en er is geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist.
Dat betekent dat u tegelijkertijd cliënt / patient blijft van uw huidige huisarts en / of specialist.

Mesologie ® is een beschermd beroep en de mesoloog dient volgens strakke richtlijnen praktijk uit te oefenen en zich regelmatig bij te scholen.

De kracht van een mesoloog is door op verschillende manieren naar een mens te kijken, waarbij de oorzaak van een klacht zichtbaar wordt gemaakt.
Hierna volgt een therapieadvies om de klacht te behandelen.

De basis van mesologie ® wordt gevormd door reguliere geneeskunde, Chinese geneeskunde, Ayurveda (geneeskunde uit India), psychologie, homeopathie, fytotherapie (kruidenleer), orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer.

Tijdens een consult wordt verder nog gebruik gemaakt van een uitgebreide anamnese, pols en tong diagnostiek en indien nodig van lichamelijk onderzoek.
Ook worden wanneer dit nodig is, allerlei stoffen uitgetest om te zien hoe uw lichaam daarop reageert.

Wat kan de mesoloog?
De cliënten / patiënten van een mesoloog zijn vaak mensen met chronische ziekten of regelmatig terugkerende klachten.
Het scala aan klachten waarmee patiënten bij een mesoloog komen kan variëren van darmklachten, spijsverteringsklachten, huidproblemen, hart- en longklachten, hormonale klachten, allergieën, gewrichtsklachten, tot mentale klachten zoals depressie, stemmingswisseling, burn-out, terugkerende ontstekingen, reumatische klachten enz. enz.
Bij behandeling wordt het lichaam ertoe aangezet om zichzelf te genezen.

Ook als er geen aanwijsbare klachten bestaan, is een consult bij de mesoloog mogelijk om de balans in het lichaam te onderzoeken en te onderhouden.

btw NL001261601B96
lid VBAG nr 2100423
Terug naar de inhoud